Нацбанк буде розвивати систему безготівкових розрахунків

Нацбанк буде розвивати систему безготівкових розрахунківВ НБУ наполягають на необхідності активізувати розвиток безготівкових розрахунків у торгівлі та сфері послуг. Про це у відеокоментарі на сайті НБУ поінформувала директор департаменту платіжних систем Наталія Лапко, повідомляє «Сегодня».

“Основним напрямом розвитку безготівкових розрахунків населення має стати залучення сфери торгівлі та послуг. Безготівкові розрахунки дають можливість зробити прозорими фінансові потоки, зменшити витрати держави на готівкові розрахунки, зробити видимими надходження до бюджету”, – сказала чиновник.

За її даними, минулого року банки випустили більше 57 млн платіжних карт, з них більше 35 млн були активними. За цей час власники платіжних карт здійснили 875 млн операцій, їх обсяг становив 576 млрд грн при середньому обороті по картці в 18 тис. грн.

“На сьогодні можна з упевненістю сказати, що більше 76% населення, що працює, має в кишені платіжну картку, а більше 20% населення їх має, як мінімум, дві”, – підкреслила Лапко.

Вона також повідомила, що на початок року в Україні було більше 33 тис. банкоматів і 75 тис. платіжних терміналів.


Читати також:

  1. Нацбанк витратив понад $ 3,7 млрд на підтримку гривні у минулому році
  2. Свідоцтво платника єдиного податку буде безстроковим
  3. Новий термінал D у Борисполі буде здатний обслуговувати три тисячі чоловік на годину
  4. Під час Євро-2012 в європейських аеропортах можна буде купити гривню
  5. У 2011 році Україна суттєво збільшила виробництво сільгосппродукції

Тема : News