Нові квартири у столиці здорожчали

Середня ціна виставлених на продаж нових квартир у Києві у жовтні становила 15 тис. 853 грн/м2. Така ціна є на 0,6% вищою, аніж місяцем раніше. Якщо ж порівнювати цей показник з аналогічним у 2013 році, то зростання становило 18,6%. Таку інформацію повідомляє РБК-Україна із посиланням на дані порталу “Столична нерухомість”.

Втім, у жовтні зростання цін на квартири економ-сегменту призупинилося і такі об’єкти навіть трохи здешевшали. Таке явище пов’язане з появою на ринку новобудов нових проектів. Натомість ціни на апартаменти у новобудовах класу “бізнес” продовжують свій рух вгору. А у жовтні дорожчати почали і квартири преміум-класу − зростання становило більш аніж 2% щомісячно.

Так, від вересня цьогоріч ціни на різні класи нових метрів змінилися наступним чином: у сегменті “економ” ціни “просіли” на 0,3% (11 тис. 097 грн/м2), у бізнес-класі − ціна зросла на 0,7% (18 тис. 099 грн/м2), у класі “преміум” зафіксоване зростання на 2,2% (26 тис. 582 грн/м2).

Аналітики порталу також повідомляють, що у жовтні площа пропозиції квартир на ринку новобудов знизилася на 3,2%, натомість у грошовому вираженні пропозиція показала приріст на 1,74% порівняно із попереднім місяцем.

Більшу частину пропозиції на ринку нових квартир у Києві займають будинки економ-класу − 54%, а новобудови бізнес-класу − 30%, класу “преміум” − 16%.

Також у повідомленні йдеться, що у жовтні поточного року у столиці розпочався продаж квартир у чотирьох будинках економ-класу, у двох − класу “преміум”. Але у двох будинках бізнес-класу квартири були зняті з продажу.


Читати також:

  1. Ціни на квартири впали в усіх районах столиці
  2. Столична нерухомість: ціни, попит, пропозиція
  3. У Києві виникла нова категорія житла
  4. Вторинне житло в Києві зросло у ціні
  5. Прогноз: у вересні ціни на столичну нерухомість почнуть зростати

Тема : industry News,News