Оцінка житла в Україні впала в ціні

Оцінка житлової нерухомості в Україні неабияк подешевшала. Про це повідомляє ресурс “Вести” із посиланням на інформацію Костянтина Черниша, голови виконавчої ради Асоціації оцінювачів України.

Так, попри розмови, що вартість оціночних послуг в Україні зросте чи не у десять разів, самі оцінювачі зазначають, що їхні тарифи можуть знизитися.

Це пов’язано з тим, що згідно з новими правилами оцінки нерухомості виїзд оцінювача на місце може й не відбуватися. А сама процедура оцінки житла займатиме лише 10 хвилин. Оцінка житла відбувається за допомогою спеціальних програм, а розповісти інформацію про житло можна й по телефону. Про це повідомляє Сергій Фролов, президент Асоціації спеціалістів банківської оцінки.

Нагадаємо, що з 1 листопада поточного року в Україні запрацювали нові правила здійснення угод купівлі-продажу нерухомості. Так, при купівлі чи продажу житла передбачена обов’язкова оцінка оцінювачами, які пройшли сертифікацію у Фонді держмайна.

Також стало відомо, що у жовтні середня вартість столичного житла також упала у ціні. Так, на вторинному ринку вартість виставлених на продаж 1-4- кімнатних квартир у середньому становила 15 тис. 922 грн за 1 кв. м. Порівняно із вереснем цьогоріч ціна зменшилася на 2%.

Від початку 2013 року ціни на житло у Києві знизилися на 1,4%. Якщо ж порівнювати з показником за жовтень 2012 року, то падіння середньої ціни на квадратний метр становило 1,3%. Таку інформацію повідомляє «Столичная недвижимость».


Читати також:

  1. Купівля житла: іпотека чи розстрочка?
  2. Кияни платитимуть за здачу житла в оренду
  3. Ціни на землю і вторинку у столиці стрімко впали
  4. Населення інвестуватиме в житлову нерухомість?
  5. У травні в Україні знизилися споживчі ціни

Тема : News