Підприємства саботують проведення незалежного аудиту

Як повідомляє прес-служба Мінекономрозвитку, на початок квітня цьогоріч 15 великих держкомпаній не проводять незалежний аудит із залученням аудиторських компаній світового рівня, пише видання “Економічна правда”.

Так, лише 25 із 46 найбільших державних підприємств пройшли аудит фінзвітності за 2015 рік, що повністю відповідає вимогам законодавства. Ще шість компаній зараз перевіряються, а чотири виконали цю процедуру з низкою порушень. Ці компанії залучили до проведення аудиту фахівців, які не мають високого авторитету у сфері аудиту.

У повідомленні відомства зазначається, що 11 українських держпідприємств повністю саботують проведення незалежного аудиту. До них належать ДСП “Чорнобильська АЕС”, “Укрінтеренерго”, ДП “НСК “Олімпійський”, ДП “Адміністрація морських портів України” та інші.

Зі слів Максима Нефьодова, першого заступника міністра економрозвитку і торгівлі, підприємства, що саботують незалежний аудит, гальмують реформу управління держпідприємствами.

Експерт зазначив, що розуміння реального стану справ на тому чи іншому підприємстві допоможе зробити висновки щодо ефективності управління ним і його інвестпривабливості. “Ситуація, що склалася, свідчить про наявні проблеми на цих підприємствах”, − висловив здогад пан Нефьодов.

Також стало відомо, що державне підприємство “Укрспирт” для проведення аудиту фінансової і господарської діяльності зупинило виробництво. Так, вперше за останні кілька років тут проводять технічний аудит, аудит балансу залишків і господарської діяльності.


Читати також:

  1. Перемога професійного аудиту в Україні
  2. На металургійні підприємства очікує непростий рік.
  3. Міжнародний аудит визначить ефективність використання бюджетних коштів.
  4. Ринок професійного аудиту потребує змін
  5. Держпідприємства звільнили від проведення тендерів

Тема : News