Поставки планшетних ПК впали на третину

За підсумками першого кварталу поточного року глобальні поставки “таблеток” скоротилися до 58,56 млн одиниць. Цей показник на 30% менший, аніж у попередньому кварталі. Втім, у річному вираженні поставки планшетів все ж дещо зросли − на 4,6%. Про це повідомляє ubr.ua із посиланням на дані дослідження аналітиків Digitimes Research.

Серед причин, що зумовили квартальне падіння поставок, − поступове насичення цього ринку, а також зниження поставок iPad.

Згідно з даними компанії, за період січень-березень цьогоріч гігант Apple здійснив поставки своїх планшетів у кількості 15,85 млн одиниць. Відповідно до нещодавнього квартального звіту цієї корпорації, падіння поставок iPad на світовий ринок становило 16% – до 16,4 млн штук.

Щодо квартальних поставок планшетів інших виробників, які дослідники об’єднали у групу “Non-iPad”, то тут падіння було 20% – до 22,31 млн пристроїв. Але порівняно з даними за минулий рік, показник поставок зріс більше аніж на третину за рахунок чималого попиту на планшетні ПК від Samsung, Lenovo і Asustek.

Аналітики також взяли до уваги дані по планшетам, які прийнято називати “white-box”, тобто такі, що не мають фірмового маркування і випущені небрендованими виробниками. Цих пристроїв у I-му кварталі було відвантажено у кількості 20,4 млн одиниць.

На ринку планшетів лідерами залишаються Apple і Samsung, між якими різниця у поставках стрімко скорочується і зараз становить трохи менше аніж 6%. На третьому місці розташувався бренд Lenovo, за яким − Asustek, Amazon та Google.


Читати також:

  1. У другому півріччі поставки смартфонів зросли
  2. Ринок смартфонів зріс на 45%
  3. Майбутнє за міні-планшетами?
  4. Продажі планшетів невдовзі впадуть?
  5. “Розумних пристроїв” почали поставляти ще більше

Тема : industry News,News