Продажі вживаних авто зросли

У червні в Україні на ринку вживаного автомобільного транспорту зафіксували зростання первинних реєстрацій на 53% порівняно з даними за травень, хоча закон, згідно з яким передбачено зниження акцизних ставок на імпортні автомобілі, ще не набрав чинності. Про це повідомляє «Укравтопром».

Так, за звітний період у сегменті легкових автомобілів зареєстрували 5 038 автівок, серед яких 257 імпортних авто з пробігом. Частка такого транспорту в сумарному обсязі продажів становила 5%.

Первинний ринок б/в автомобілів порівняно з травневими показниками зріс на 1/5, а якщо зіставляти з червнем 2015-го, то скоротився на 80%. За підсумками першого півріччя частка вживаних автівок на первинному ринку становила 11%, а кількість таких авто скоротилася на 37% порівняно з аналогічним періодом торік і становить 3 515 одиниць.

У червні зареєстрували 1 480 комерційних автомобілів, серед яких б/в транспорту було 52% (771 одиниця). А це більше за показник травня на 70% і менше за дані червня минулого року. За перші шість місяців цього року на українському ринку було зареєстровано 6 394 комерційних автомобілів, що були у використанні, а це на 10% менше за результат аналогічного періоду 2015-го. За підсумками півріччя частка вживаних автівок на ринку комерційних транспортних засобів становила 65%.

Що стосується ринку автобусів, то тут за червень зареєстрували 84 одиниці, з яких 30% – не нові. Вживаних автобусів за перший літній місяць було реалізовано на 39% більше, ніж у травні, і на 63% менше за червневий результат 2015 року. Підсумки півріччя – 308 автобусів, а це на 1% перевищує показник перших шести місяців минулого року.


Читати також:

  1. Продажі вживаних автомобілів різко знизилися
  2. Частка старих автомобілів на ринку зросла в 4,5 раза
  3. Ринок б/в авто демонструє приріст
  4. Продажі нових авто зросли
  5. Ринок старих авто скоротився удвічі

Тема : industry News,News