Прогноз розвитку ринку електронних гаджетів

На думку експертів консалтингової компанії Deloitte, цьогоріч на ринку електронних гаджетів відбудеться перехідний етап від епохи “розумних телефонів” і планшетних ПК до єдиного універсального пристрою “на всі випадки життя”. Така інформація міститься у нещодавньому глобальному звіті компанії.

Які ж тенденції очікуватимуть галузь високих технологій і телекомунікації у поточному році?

Продажі фаблетів (смартфони, що мають екран від 5 до 6,9 дюймів) у 2014 році становитимуть приблизно 25% від продажів усіх мобільних пристроїв, що вдвічі перевищить показник 2013 року і вдесятеро − 2012-го. Втім, опісля пікового 2014 року фаблетам передрікають зниження попиту.

Також трендом 2014 року стане зростання кількості користувачів смартфонів у віковій групі 55+. Саме на цю аудиторію у розвинених країнах припаде більша частина річних продажів смартфонів. До кінця року експерти очікують майже 50%-й ріст цієї аудиторії.

Окрім того, експерти компанії зійшлися на думці, що моментальні повідомлення через онлайн-сервіси становитимуть близько 70% від усіх повідомлень, відправлених з мобільних пристроїв, але це становить лише 3% від їх вартості.

Щодня за допомогою мобільних телефонів користувачі відправлятимуть приблизно 70 млрд повідомлень, і лише 21 млрд з них припаде на SMS. При цьому затрати на SMS у 2014 році становитимуть близько $100 млрд, натомість на сервіси моментальних повідомлень − всього $2 млрд. Загалом у світовому масштабі обсяги мобільних повідомлень і SMS будуть зростати, лише в окремих розвинених країнах обсяги SMS падатимуть.

У Deloitte також відзначають, що продажі “розумних” окулярів, смарт-годинників і спортивних електронних браслетів у 2014 році становитимуть 10 млн одиниць. У грошовому еквіваленті це дорівнюватиме $3 млрд.

Цікаво, що цей прогноз неабияк відрізняється від прогнозу компанії ABI Research, згідно з яким за підсумками 2014 року може бути продано 90 млн  таких пристроїв. Утім, ABI Research зараховує до натільних гаджетів також камери й медичні трекери.

Експерти Deloitte очікують, що серед натільних пристроїв найбільший прибуток принесуть продажі смарт-окулярів, адже покупці придбають майже 4 млн таких гаджетів, середня ціна за один становитиме майже $500. У той же час кількість реалізованих спортивних браслетів становитиме 4 млн (середня вартість одного пристрою дорівнюватиме $140)

Серед трендів поточного року також визначають збільшення обсягів продажу планшетів з діагоналлю екрану менше 9 дюймів. Натомість продажі класичних планшетів (із діагоналлю 9 дюймів і вище) зменшаться.


Читати також:

  1. Прогноз розвитку ринку реклами на 2013-2014 роки
  2. Прогноз IT-трендів 2013 року
  3. S&P погіршило прогноз розвитку економіки єврозони
  4. Мобільні ПК vs планшети: на що очікувати?
  5. ЄБРР погіршив прогноз розвитку української економіки

Тема : industry News,News