Ринок б/в авто демонструє приріст

Згідно даними за липень асоціації “Укравтопром”, обсяг первинного ринку вживаних автомобілів продовжує свій ріст. Так, в Україні за липень поточного року було зареєстровано 9,59 тисяч одиниць старих автомобілів, що на 43% більше, аніж за попередній місяць. Таким чином, у загальному обсязі первинних реєстрацій секонд-хенд автомобілі збільшили свою частку з 49,5% у червні цьогоріч до 56% у липні.

За липень, як і раніше, найчастіше старі автомобілі купували для комерційного сегменту − за цей місяць було зареєстровано 8,98 тисяч одиниць комерційних автомобілів, що становить 95% від загального обсягу продажу цих автомобілів.

Найпопулярнішими виявилися малотонажні автомобілі (повна маса яких не перевищує 3,5 тонн). Таких автомобілів зареєстрували 8,34 тисяч одиниць. Переважна більшість (8,22  тисяч) з них були придбані фізособами і лише 122 одиниці − юрособами. Адже саме цей сегмент автомобільного ринку є основним каналом транспорту для переобладнання у легкові авто без сплати акцизу.

Також дані асоціації свідчать, що серед зареєстрованих б/в автомобілів легкових було 507 шт., що становить 7% від загального обсягу продажів цього транспорту. Відносно червневих показників, ріст у цьому сегменті становив 34%.

Щодо б/в автобусів, то їх у липні було зареєстровано 97 шт. Їх частка становить 28% від сумарної кількості автобусів.

Загалом в Україні за підсумками 7 місяців 2014 року було продано і поставлено на облік 24,45 тисячі вживаного автотранспорту, а це на 67% менше аніж показник за аналогічний період 2013 року.


Читати також:

  1. В Україну ввезли легкових авто на $2,34 млрд
  2. Виробництво автомобілів в Україні впало в 9 разів
  3. Ринок планшетів в Україні демонструє високі темпи зростання
  4. В Україні збільшився продаж автомобілів
  5. Вітчизняний авторинок відчутно просів

Тема : industry News,News