Ринок нерухомості в Україні завмер?

Наразі ділова активність на українському ринку нерухомості, як і в попередні тижні, дуже низька. Втім, за останні кілька місяців вартість оренди житла в Києві зросла приблизно на 7%, повідомляє UINP.info.

На вторинному ринку столиці ціна пропозиції квартир знизилася на 1,4%. Двокімнатні роздільні апартаменти втратили в ціні найбільше – 2,5%, а квартири типу «гостинка»  ̶  1,7%. Від початку року саме таке житло здешевіло найсуттєвіше – на 3,9%.

За повідомленням Ольги Філатової, оглядача UINP, «гостинки» – це саме те недороге житло, яке дуже швидко реагує на зміни економічної ситуації. Очікується, що в подальшому ціни знижуватимуться ще більше.

Зі слів пані Філатової, покупці зараз шукають недорогі апартаменти вартістю 25-27 тис. дол. (однокімнатна квартира) і 30-35 тис. дол. (двокімнатна).

Також стало відомо, що за останні півроку найсуттєвіше ціни на квартири зростали в Шевченківському районі – на 4,7%. За цей період у більшості сегментів вартість житла дещо знизилися, хоча на трикімнатні квартири підвищилися приблизно на 3,7%.

Експерт повідомляє, що, попри зростання цін, попит на оренду квартир у столиці залишається значним. Так, за останні кілька місяців ціни на оренду підскочили на 7%, а річне зростання є набагато вищим. До прикладу, якщо влітку 2015 року орендувати бюджетну однокімнатну квартиру на Лівому березі можна було за 2,5-2,7 тис. грн помісячно, то зараз – це щонайменше 3,5 тис. грн.

Оглядач зазначила, що такі квартири в столиці знайти дуже складно, адже їх беруть в найм за кілька годин, натомість пропозицій за ціною від 4,5 тис. грн на ринку більше.

Оренда квартир у новобудовах стартує від 5,5-6 тис. грн у районах з хорошою інфраструктурою на Лівому березі, а від 6,5 грн – на Правому.


Читати також:

  1. Вторинне житло в Києві зросло у ціні
  2. У Києві виникла нова категорія житла
  3. Ринок оренди квартир. Підсумки травня 2013 року
  4. У столиці зріс попит на найдешевше житло
  5. У червні кількість виставлених на продаж старих квартир зросла

Тема : News