Ринок оренди квартир. Підсумки травня 2013 року

За травень поточного року в 10 районах Києва в оренду було здано 1 725 квартир. Таку інформацію оприлюднило видання «Кореспондент» з посиланням на дані агентства нерухомості SV Realty.

Експерти агентства повідомили, що найбільшим попитом у травні користувалися однокімнатні квартири. Їх частка становила 45% від усіх укладених угод. На другому місці − двокімнатні квартири (36%), а 19% угод − це житлові об’єкти на три кімнати і більше.

Щодо цінового показника, то 41% угод укладалися на житло від 4,5 до 7 тис. грн у місяць, а 40% − до 4,5 тис. грн. Ще 19% − це угоди в категорії від 7 тис. грн.

Водночас, за інформацією сайту оголошень Slando, за лютий-травень поточного року у більшості українських областей вартість довготермінової оренди квартир трохи зменшилася.

До прикладу, ще в лютому цього року орендувати «малосімейку» було дорожче, аніж середня заробітна плата у Київській і Одеській областях. Лише в Донецькій, Луганській і Запорізькій областях різниця між середньою заробітною платою і середньою вартістю оренди однокімнатної квартири була більше тисячі гривень.

У травні ж ситуація на ринку оренди квартир типу “гостинка” змінилася таким чином, що в 11 українських областях орендарям залишається більше 1 тис. грн від середньої зарплати, а в Запорізькій, Кіровоградській і Луганській областях оренда однокімнатної квартири коштує менше половини середнього місячного заробітку.

Така тенденція пояснюється тим, що середня заробітна плата в Україні зросла з лютневої у 3044 грн до 3233 грн у квітні. Такі дані повідомляє Державна служба статистики.

Але подекуди оренда квартир подорожчала. Так, у Криму та Одеській області підвищення цін відбулося у зв’язку з початком курортного сезону. У травні ж ціни на оренду однокімнатної квартири в Криму підскочили на 100 грн, а в Одеській області − на 50 грн.


Читати також:

  1. Вартість оренди квартир в Україні
  2. В Україні укладено майже п’ять мільйонів договорів оренди землі
  3. В Україні з наступного року зміняться правила оформлення квартир
  4. Підписано новий закон «Про зайнятість населення», який набере чинності 1 січня 2013 року
  5. Найголовніші IT-тренди 2013 року

Тема : News