Ринок ПК зріс удвічі

За підсумками першого півріччя український ринок персональних комп’ютерів зріс на 104%, повідомляється в повідомленні компанії IDC, пише ubr.ua.

Порівняно з аналогічним періодом 2015 року поставки комп’ютерів у другому кварталі цьогоріч зросли на 160,6%, чому сприяла стабілізація економічної ситуації в Україні, а також відсутність суттєвих коливань курсу гривні. Завдяки цьому попит на ПК зріс не лише у споживчому сегменті, але й в комерційному. Держустанови також активно закуповують персональні комп’ютери.

Що стосується ринку стаціонарних ПК, тут зростання за підсумками другого кварталу, було 69%, становивши 92 тис. пристроїв. Свою частку на ринку збільшили міжнародні бренди – з 7% до 17,3%. Це пов’язано з поширенням компактних пристроїв – неттопів і моноблоків.

Ще більше зростання торкнулося ринку мобільних ПК – на 331%, до 128 тис. пристроїв.

Зі слів аналітиків компанії, продажі ноутбуків у другому кварталі зросли в тому числі з підготовкою до нового навчального сезону.

Нагадаємо, що за підсумками 2015 року український ринок ПК зазнав суттєвого падіння – на 34,5%, до 732 тис. пристроїв. За цей період обсяг ринку настільних ПК впав на 18,7%, а портативних пристроїв – на 43,2%, повідомили експерти IDC.

До речі, раніше повідомлялося, що за квітень-червень цьогоріч в Україні ринок побутової техніки і електроніки зріс на 33,3%. Про це свідчить індекс моніторингу стану ринку побутової техніки і електроніки компанії GfK Ukraine.


Читати також:

  1. Ринок старих авто скоротився удвічі
  2. Ринок техніки й електроніки суттєво зріс
  3. Український ринок побутової техніки зріс
  4. Ринок смартфонів зріс на 45%
  5. Світовий ринок смартфонів вже майже заповнений

Тема : industry News,News