Ринок побутової техніки й електроніки зазнав падіння

За перший квартал поточного року український ринок побутової техніки й електроніки просів на 5,9%. Такою є інформація компанії GfK Ukraine. Окрім телекомунікаційного обладнання, а також техніки для офісів, інші сектори продемонстрували негативну динаміку, передає hubs.ua.

Спад на ринку побутової електроніки, порівняно з першим кварталом торік, становив 32,1%. Падіння відбулося за рахунок скорочення продажів телевізорів.

Також за звітний період спад спостерегли в секторі фототехніки – на 24,8%. Продавалися переважно камери зі змінною оптикою, а в березні підвищеним попитом користувалися дзеркальні камери.

Ринок крупної побутової техніки просів на 18,3%. Суттєво знизився попит на холодильники (22,1%) і морозильні камери (22,6%). Також падали обсяги продажів вбудованих пічок, посудомийних і пральних машин, а сушильні автомати стали купувати частіше.

Малу побутову техніку придбавали рідше, спад становив 16,8%. Однак частка продажів через Мережу зросла і за звітний період сягнула 30%.

За аналізований період ринок IT-техніки скоротився на 3,7% у грошовому еквіваленті до 3 млрд грн. До цього призвело зниження продажів планшетів (на 19%) і ноутбуків ( на 11,2%). Частка стаціонарних ПК зросла на 25,3%, а моніторів – на 15,5%.

Відчутно збільшився обсяг ринку телекомунікаційного обладнання – на 28,7% до 3,7 млрд грн.

На рекордні 31,5% зросли продажі смартфонів. Такий показник здебільшого був зумовлений підвищенням цін на пристрої.


Читати також:

  1. Український ринок побутової техніки зріс
  2. Українці стали купувати більше техніки
  3. Українці активно скуповують побутову техніку
  4. Ринок планшетів продовжує падіння
  5. Український рекламний ринок очікує падіння на 30%?

Тема : industry News,News