Ринок праці потребує менеджерів з продажу

Дані, отримані у ході дослідження Міжнародного кадрового порталу HeadHunter Україна свідчать про те, що у першому півріччі поточного року на ринку праці СНД спостерігалося активне зростання. Найбільш високі показники продемонстрували РФ і Казахстан. Натомість в Україні і Білорусі розвиток ринку праці був стриманішим.

Втім, попри зростання ринків праці, для деяких країн це не є  позитивною динамікою, адже минулоріч в Білорусі і Казахстані спостерігався приріст 151% і 175% відповідно, а у цьому році показники є нижчими, аніж за 2012 рік.

Україні і Росії за перше півріччя поточного року вдалося перевищити минулорічний показник, адже за аналогічний період 2012 року приріст складав 116% і 118% відповідно.

З дослідження також стало відомо, що в Україні найбільший приріст вакансій за аналізований період спостерігався у сфері робочого і виробничого персоналу, юристів, молодих спеціалістів, а також у туристичній галузі.

В Росії також відкрилося більше вакансій для робочих і виробничих спеціалістів. Також ринок потребував консультантів, спеціалістів з видобутку сировини, а також працівників некомерційних організацій.

У Білорусі позитивна динаміка спостерігалася у виробничій, консалтинговій сферах, також ринок потребував молодих спеціалістів, страхових агентів та управлінців персоналом.

За перші 6 місяців поточного року у Казахстані значно виріс попит на робітників, молодих спеціалістів, представників сфери “Масс-медіа”, а також на виробничий персонал.

Загалом по всьому СНД найбільш потрібними ринку виявилися ті спеціалісти, які вміють продавати. Саме для них в усіх країнах (окрім України) було відкрито найбільшу кількість вакансій. В Україні ж за рівнем попиту у лідерах були розробники програмного забезпечення. Виявилося, що розробники в Україні були затребувані більше, аніж будь-де, адже розрив в кількості IT-вакансій між Україною та іншими країнами становить не менше 14%, хоча і в Росії, і в Білорусі і Казахстані є також чимала потреба в айтішниках.

Також в Україні більше, аніж в інших країнах, потрібні маркетологи, а також кваліфіковані виробничі спеціалісти. Натомість інтерес працедавців до працівників фінсектору і робочих дещо менший, аніж і інших країнах СНД.


Читати також:

  1. Ринок праці в 2012 році
  2. У травні зріс ринок праці
  3. Усе більше російських топ-менеджерів переїжджають до України
  4. Що очікує ринок праці наприкінці поточного року
  5. Україні бракує аграріїв

Тема : industry News,News