Середня зарплата в Україні зросла

У березні поточного року середня зарплата в Україні становила 3 398 грн, що порівняно із показником у попередньому місяці більше на 6,6%. Про це повідомляє business.vesti.ua із посиланням на дані Держстату.

Порівняно з аналогічним періодом за попередній рік середня зарплата у країні продемонструвала приріст на 209 грн, або на 5,8%. Втім, кількість найманих працівників цьогоріч у березні (порівняно з лютим) впала до 9 млн 966,7 тис. осіб, скоротившись на 14 тисяч.

Окрім цього стало відомо, що найвищу середню зарплату отримують українці, які працюють у галузі авіації − 10 593 грн. На другому місці − страхові агенти і працівники фінансової галузі із зарплатнею по 7 290 грн. Трійку лідерів замикають представники інформаційної і телекомунікаційної галузей − 4 810 грн.

Найнижча зарплата зафіксована у працівників пошти − усього 1 861 грн. Дещо обігнали їх працівники сільського господарства − 2 275 грн.

Щодо розподілу по областях, то найбільше середню зарплатню отримують у столиці − 5 313 грн, а також на Донеччині − 4 036 грн. Натомість жителі Тернопільської області і Херсонщини отримують в середньому 2 371 грн і 2 505 грн відповідно.

Також стало відомо, що лише у третині вакансій українських працедавців вказується рівень заробітної плати. Про це свідчать дані порталу HeadHunter Україна. Лише десята частина роботодавців завжди зазначають розмір зарплатні, натомість більше 50% це роблять нестабільно. 1/4 респондентів ніколи не вказує рівень заробітку.

Опитування показує, що найчастіше рівень заробітної плати у вакансіях можуть побачити представники робочих спеціальностей, адміністратори (по 22%), а також лінійні офісні працівники (20%).


Читати також:

  1. У жовтні середня зарплата українця знизилася на один долар
  2. Роздрібна торгівля зросла більш аніж на 11%
  3. Хто в Україні більше всіх заробляє
  4. У 2011 році в Україні видобули понад 80 млн тонн вугілля
  5. У столиці до 600 тис. працівників отримують зарплату “в конверті”

Тема : News