Що відбувалося з українським авторинком у березні?

Як передає Автоцентр із посиланням на дані асоціації “Укравтопром”, за березень поточного року на первинному ринку автомобілів України було реалізовано 2579 автотранспортних засобів (і легкових, і комерційних). Такий показник є найнижчим від початку 21 сторіччя.

Кількість вперше зареєстрованих нових автівок у березні становила 2259 одиниць, а це на 23% менше, аніж за лютий цьогоріч і у 4,8 рази менше за результат березня 2014 року.

Найчастіше українці в березні реєстрували автівки Toyota − 175 одиниць. Тож ця марка змогла посісти лідируючу позицію на українському авторинку, покращивши свій результат за попередній місяць на 3,5%. У лютому Toyota посідала лише шосту сходинку. Нагадаємо, що рік тому цей японець мав третю позицію у рейтингу, а обсяги продажів були в 6 разів більшими.

На другому місці опинився Renault − 173 зареєстрованих авто. Цей бренд погіршив свою позицію, втративши 28% у продажах, адже у лютому він був лідером. Ще рік тому Renault посідав лише восьме місце, але обсяг продажів був на 140% більшим.

Трійку березневих лідерів закриває Volkswagen із результатом у 151 авто. У лютому бренд посідав п’яте місце, а продажі становили на 14% більше аніж у березні. У березні минулоріч Volkswagen був на п’ятій сходинці, але показник первинних реєстрацій був більшим в 3,4 рази.

На четвертому місці − Skoda (140 авто), а ТОР-5 замикає Kia (118 одиниць).

Ринок комерційних автомобілів просів на 37% відносно до лютого, а порівняно із березнем минулого року спад становив практично 62%. Лідером у цьому сегменті став Volkswagen (19% первинних реєстрацій).


Читати також:

  1. Як почався рік на ринку нових автомобілів?
  2. Ринок нових автівок впав у 5 разів
  3. В Україні збільшився продаж автомобілів
  4. Виробництво автомобілів в Україні впало в 9 разів
  5. У березні Україна зберегла негативне сальдо зовнішньої торгівлі товарами на рівні минулого року

Тема : News