Скільки коштує оренда квартири в Києві?

Найдешевшим варіантом для оренди в жовтні було двокімнатне помешкання в Боярці, передмісті столиці, – 2 тис. грн/міс. А в Києві найдоступнішою стала однокімнатна квартира в житловому стані на вул. Потапова (Святошинський район), її площа становила 30 м2, а вартість – 3,5 тис. грн/міс. Про це порталу “Столична нерухомість” повідомила Галина Мельникова, гендиректор АН “Благовіст”.

За аналізований період категорія об’єктів до 500 дол. щомісяця сягнула 56% від загальної кількості. Здебільшого це були одно- і двокімнатні апартаменти в Голосіївському, Печерському, Шевченківському і Дарницькому районах столиці. Менше такого житла пропонували у Святошинському, Солом’янському і Подільському районах.

27% угод було укладено в ціновому діапазоні 500-1 тис. дол./місяць. Тут здебільшого орендували дво- і трикімнатні квартири в Шевченківському, Голосіївському, Дарницькому, Печерському і Солом’янському районах.

Частка угод за ціною 1−2,5 тис. дол. місячної плати становила 17%. Здебільшого для найму цікавилися житлом у Печерському, Голосіївському, Шевченківському, Дарницькому, Подільському і Оболонському районах.

Як зазначає пані Мельникова, у жовтні спостерігався активний попит як на помешкання, так і на нежитлові об’єкти. Часто орендарі обирають якісні квартири в передмісті столиці, адже їх приваблює комфорт заміських ЖК і доступна вартість.

Очікується, що в листопаді ціни на оренду житла суттєво не зміняться.

До речі, також стало відомо, що в жовтні цьогоріч на первинному ринку столиці середня вартість оренди становила 23 143 грн за 1 м2, а це менше за показники вересня на 0,5%.


Читати також:

  1. Оренда квартир в Києві: на що розраховувати?
  2. Нерухомість у Києві здешевіла
  3. Вторинне житло в Києві зросло у ціні
  4. Ціни на квартири впали в усіх районах столиці
  5. Що відбувається з цінами на квартири в Києві?

Тема : industry News,News