Споживчі настрої населення покращилися

За інформацією GfK Ukraine, цьогоріч у травні споживчі настрої населення покращилися. Такими є результати дослідження, що проводяться щомісяця, повідомляє agravery.com.

Так, індекс споживчих настроїв за звітний період дорівнював 50,3 п., а це на 1,2 п. більше за результат квітня. Девальваційні очікування й індекс доцільності великих покупок зазнали найбільших змін.

Дослідження продемонструвало, що індекс поточного становища зріс на 3,5 п. до 47.

Індекс поточного матеріального становища українців становив 36 п., а це нижче за квітневий показник на 1,4 п. Індекс доцільності крупних покупок зріс на 8,3 п., зупинившись на позначці 58 п. У травні індекс економічних очікувань впав на 0,3 п. до 52,5.

Індекс очікуваного розвитку української економіки протягом найближчих 12 місяців зріс на 3 п. і становив 41,6 п., а індекс очікуваних змін власного матеріального становища впав на 1,2 п., зупинившись на позначці 51,8 п.

Що стосується очікувань щодо безробіття, то індекс піднявся на 2,8 п., порівняно з показником квітня, до 150,3 п. Індекс очікування інфляції знизився на 3,3 п. і становив 182,2 п.

Аналітики зазначають, що на тлі зростання індексу великих покупок і погіршення оцінок власного матеріального становища відбувся підйом індексу споживчих настроїв. Така ситуація може бути пов’язана із закінченням опалювального сезону і зі зниженням очікувань девальвації нацвалюти.

До речі, прибутки населення зменшуються стрімкими темпами, адже торік в Україні 43,2% родин змушені були заощаджувати на всьому, окрім їжі. Про це пише ubr.ua, наводячи офіційні дані Держстату.


Читати також:

  1. Споживчі настрої в Україні покращилися
  2. Споживчі настрої українців покращилися?
  3. Споживчі настрої українців падають
  4. Що буде зі споживчими настроями українців?
  5. У травні в Україні знизилися споживчі ціни

Тема : industry News,News