Ставки податків для спрощенців змінювати не будуть

 

Ставка фіксованого податку для підприємців, які працюють на спрощеній системі оподаткування, не зміниться після вступу в силу з 1 січня змін до Податкового кодексу.

“Прийняті зміни до Податкового кодексу, які набудуть чинності 1 січня 2012 року, нададуть можливість і далі успішно працювати підприємцям, що здійснюють діяльність на фіксованому податку”, – сказано у прес-релізі Державної податкової служби.

У повідомленні зазначено, що використовувати спрощену систему оподаткування зможе переважна більшість самозайнятих осіб, які здійснюють продаж на ринках, що надають побутові послуги населенню, і мають доходи до 150 тис. грн і, крім того, не використовують найманих робітників.

“Ставка податку для них не змінилася і складе від 1% до 10% мінімальної заробітної плати, тобто 10-100 грн. Такі платники можуть здійснювати діяльність без застосування реєстраторів розрахункових операцій, звільняються від сплати податку за 1 міс. та на період хвороби” , – наголошується в повідомленні.

Нагадаємо, що нещодавно заступник голови Податкової служби України Сергій Лєкарь заявив, що кількість суб’єктів підприємницької діяльності з моменту прийняття Податкового кодексу не зменшилася. За словами чиновника, загальна кількість суб’єктів підприємницької діяльності на 1 січня 2010 року і дотепер залишається стабільною.


Читати також:

  1. В Україні підприємців перевірятимуть за ступенем ризику
  2. У жовтні середня зарплата українця знизилася на один долар
  3. Українцям ближче відносини з ЄС, а не з Росією, – опитування
  4. Україна – на 31 місці за рівнем привабливості для розвитку бізнесу
  5. Українські інтернет-користувачі зареєстрували більше мільйона блогів

Джерело : Кореспондент   |   Тема : News