Світовий ринок планшетів зростає

Згідно з інформацією аналітиків Digitimes Research, в останньому кварталі поточного року на глобальний ринок надійде майже 51,3 млн планшетних ПК, а це на 7,3% перевищить результат попереднього кварталу. Але цей показник на 21,5% менший за минулорічний, пише видання Internet.ua.

Очікується, що у згаданий об’єм поставок планшетів увійдуть 10,9 млн iPad, 24,4 млн планшетів від інших виробників, а також 16 млн white-box-ґаджетів, що не матимуть фірмового маркування. Учасники ринку очікують, що поставки  iPad і планшетних ПК інших брендів у поквартальному вираженні зростуть на 17,2% і 18,3%, натомість поставки white-box скоротяться на 10,6%.

Пристрої із 7-дюймовим екраном становитимуть 31,4% у відвантаженнях планшетів, а на частку ґаджетів із діагоналлю 7,9 дюйма припаде ще 14,3%. Від сукупного обсягу 11,6% – планшети з розміром екрану 8−8,9 дюйма, а частки ґаджетів з діагоналлю 9 і 10 дюймів сягнуть 20,3% і 16,4% відповідно. Більші моделі (від 11 дюймів) становитимуть 6,1% від загального обсягу.

На ринку планшетів Apple збереже свої позиції лідера із результатом 21,3% ринкової частки, а друге місце посяде Samsung з показником 15%. Трійку лідерів замкне Amazon – 6,2%. Також до ТОП-10 найбільших гравців ринку планшетів увійдуть Lenovo, Huawei, Asustek, TCL, Microsoft, LG Electronics і Acer.

У 2017 році експерти прогнозують зниження поставок iPad, у результаті чого показники находжень цих ґаджетів опустяться до рекордно низького рівня.


Читати також:

  1. В Україні стрімко зростає ринок планшетів
  2. Новини ринку планшетів
  3. Глобальний ринок планшетів скорочується вже рік
  4. У I кварталі український ринок смартфонів і планшетів скоротився
  5. Поставки планшетних ПК впали на третину

Тема : industry News,News