У 2011 році в Україні видобули понад 80 млн тонн вугілля

  Цього року підприємства вугільної галузі України видобули 81,8 млн т вугілля, що на 8,8% більше, ніж у 2010 році.

Як повідомив сьогодні, 28 грудня, міністр енергетики та вугільної промисловості Юрій Бойко, зростання видобутку зафіксовано і на приватних, і на державних шахтах.

“На сьогоднішній нараді ми підвели підсумки 2011 р., і можу сказати, що нам є чим пишатися… Цього року підприємства вугільної галузі видобули 81,8 млн т вугілля, що перевищує минулорічні результати на 6,6 млн т, тобто на 8,8% більше, у тому числі державними підприємствами видобуто на 3 млн тонн більше вугілля, ніж у попередньому році”, – заявив Бойко.

При цьому він підкреслив, що “вперше за останні десять років нам вдалося досягти такого рівня видобутку, який був у 2000-2002 роках”.

Міністр також зазначив, що зростання видобутку стало можливим завдяки інвестиціям і збільшенню бюджетного фінансування. За його словами, в модернізацію вугільних підприємств було вкладено 1,68 млн грн інвестицій.

За словами Бойка, середньомісячна зарплата працівників вугледобувних підприємств у цьому році склала 5 134 грн. Зростання в порівнянні з минулим роком склало близько 30%, додав міністр.

Раніше повідомлялося, що за дев’ять місяців належний до групи СКМ холдинг ДТЕК добув 17 млн ​​тонн вугілля, що майже на 18% перевищує показники аналогічного періоду минулого року.


Читати також:

  1. Аналітики: У 2012 році ВВП України зросте на 4%
  2. В Україні прискорюються темпи будівництва нерухомості
  3. На металургійні підприємства очікує непростий рік.
  4. Фінансування держпрограм у агросекторі збільшать
  5. Зростання промвиробництва сповільнилося до 3,8%

Джерело : Кореспондент   |   Тема : News