У грудні продажі житла підскочили вдвічі

За повідомленням ресурсу “Капітал”, ті вкладники, кому пощастило забрати депозити з банків, у грудні вирішили вкласти свої заощадження у житлову нерухомість. Про це заявив Ігор Лисов, почесний президент девелоперської компанії “Ліко-Холдинг”. Так, за три тижні грудня продаж житла зріс удвічі порівняно із груднем минулого року.

Інший експерт, Світлана Якимова, керівник компанії “Харківське агентство нерухомості”, зазначила, що від середини грудня українці практично вишикувалися у чергу за квартирами у новобудовах, найчастіше з мотивацією “встигнути купити хоча б щось”. Окрім цього, попит зріс і на старі квартири.

Зараз покупці квартир вкладають кошти у житлові метри з метою здачі в оренду або ж перепродажу. Зі слів Анатолія Топала, віце-президента Асоціації професійних управляючих нерухомістю, минулоріч частка інвестиційних угод становила 6−7% від загальної кількості продажу житла у столиці, то зараз показник зріс до 11-12%. Втім, учасники ринку впевнені, що у наступному році кількість угод і ціни на житло падатимуть.

Найбільш активно українці зараз купують житло економкласу, до яких зараховують квартири $40−50 тис. За таку суму, зазначає пан Топал, можна стати власником 1-кімнатної квартири у хорошому районі столиці або ж 2-кімнатної на околицях міста.

У той же час на первинному ринку найбільш популярними є однокімнатні квартири по 50 м2, двокімнатні площею до 65 м2 і трикімнатні − до 100 м2.

Експерти називають головною причиною такого ажіотажу різкі коливання курсу валют, адже за такої ситуації українці не знають, куди можна вкласти кошти, які вони забирають із банків.


Читати також:

  1. У Києві виникла нова категорія житла
  2. В Україні купують менше житла
  3. Оцінка житла в Україні впала в ціні
  4. Лише 5% житла кияни купують з допомогою держави
  5. «Вторинка» дорожчає

Тема : industry News,News