У лютому нові квартири зросли в ціні

На первинному ринку нерухомості столиці у лютому цьогоріч (порівняно із попереднім місяцем) середня ціна на квартири продемонструвала зростання практично на 23%, сягнувши 21,2 тис. грн за м2. Якщо ж порівнювати цей показник із лютим минулого року, зростання становить 54%.

Таку інформацію повідомляє портал “Столична нерухомість” у щомісячному звіті.

Так, у лютому новенькі апартаменти преміум-класу додали в ціні на 33%, становивши 39,4 тис. грн за м2. А цінник квартир класу бізнес у нових будинках зріс на 19,6% до 24,2 тис. за м2. У той же час квартири економ-класу здорожчали на 14,6% до 13,3 тис. грн за м2.

Зі звіту також стало відомо, що за лютий на продаж були виставлені квартири у 131 об’єкті. Серед них найбільше нових будинків класу економ − 55%, новобудови бізнес-класу становлять 30%, а частка класу преміум − 15%.

До речі, зі слів Павла Рябікіна, замголови КМДА, приблизно 120-130 об’єктів у столиці будуються із порушенням чинного законодавства. Так, із них 45 об’єктів ідентифіковані як самовільне будівництво і наразі інформацію щодо них перевіряють правоохоронні органи. Експерт зазначив, що на 8 майданчиках роботи вже призупинені.

Також пан Рябікін розповів про столичну квартирну аферу: невідомій фірмі вдалося продати 154 квартири в об’єкті на проспекті Науки, хоча будівництво там було зупинене ще у 2006 році.

Цікаво, що зараз при виборі квартири у новобудові українці рідше зважають на наявність розвиненої інфраструктури, аніж кілька місяців назад. Також значно зменшилася кількість питань щодо централізованої охорони, енергоефективності житла тощо. Про це зазначає Дмитро Шостя, керівник відділу продажів ЖК Park Stone.


Читати також:

  1. Нові квартири у столиці здорожчали
  2. Вторинне житло в Києві зросло у ціні
  3. Ціни на квартири впали в усіх районах столиці
  4. У другому півріччі поставки смартфонів зросли
  5. Поставки електроніки, що носиться, зросли на 500%

Тема : industry News,News