Українці активно купують гаджети і побутову техніку

У третьому кварталі поточного року в Україні продажі побутової техніки і електроніки сумарно становили 11,4 млрд грн. Такий результат є на 10,1% меншим, аніж за третій квартал 2013 року. Таку інформацію виданню “Вісті” повідомила Євгенія Єгорова, менеджер із розвитку бізнесу компанії GfK.

За підсумками кварталу сектор малої побутової техніки показав приріст на 13,5%. У свою чергу сектор телекомунікацій зріс на 1,2%. Щодо інших сегментів, вони показали негативну динаміку. Так, продажі крупної побутової техніки зазнали скорочення на 5,6%, а споживча електроніка “просіла” на 18,4%. Також скорочення зачепило сектор офісного обладнання і фототехніки (23,5% і 48,8% відповідно).

Втім, опісля чергового стрибка курсу долара у листопаді, магазини відмічають підвищений попит на побутову техніку. Зі слів В’ячеслава Склонного, керівника групи управління асортиментом мережі “Ельдорадо”, продажі побутової техніки підскочили на 50-200% (залежно від типу), адже покупці під час стрибка долара поспішають придбати необхідну техніку, остерігаючись подальшого зростання цін.

Як відмічає Валерія Золотухіна, керівник мережі “Алло”, наразі зростають продажі планшетних ПК і смартфонів. Середня ціна купівлі “розумного телефону” у мережі становить 2 500 грн.

Також експерти зазначають, що українці обирають купівлю техніки через те, що не мають змоги придбати долар, але сподіваються перепродати побутову техніку і електроніку по вищій ціні, що встановиться на ринку опісля індексації курсу валют.

Що стосується крупних мереж побутової техніки і інтернет-магазинів, тут товари найбільш відчутно дорожчають опісля стрибка курсу валют, адже саме на продукції цих магазинів продавці встановлюють невелику націнку, тому в них немає ресурсу, щоб зберегти попередній рівень цін.

Учасники ринку говорять, що у крупних мережах у грудні ціни на техніку зростуть на 10-15%, тож новорічного сплеску покупок не очікують.


Читати також:

  1. Українці активно скуповують побутову техніку
  2. Українці все частіше купують через Мережу
  3. Українці стали купувати більше техніки
  4. Українці активно скуповують автомобілі
  5. Що купують українці в Мережі

Тема : industry News,News