Українці активно купують нові авто

За жовтень поточного року українці витратили на купівлю новеньких автомобілів рекордну суму коштів від початку року – майже 145 млн євро. Про це повідомляє  AUTO-Consulting, пише ubr.ua.

За звітний період середня вартість однієї придбаної автівки становила 24,8 тис. євро. Загалом від січня по жовтень цьогоріч було реалізовано транспортних засобів на загальну суму 1,22 млрд євро. Цей результат перевищив торішній на 51%. Порівняно з показником минулого року середня вартість проданого авто зросла на 9%.

У жовтні, як в абсолютних обсягах, так і в грошовому виразі, лідером з продажів стали автомобілі Toyota. На купівлю цієї марки автівок українці віддали 17% від загальних витрат на транспортні засоби або майже 25 млн євро.

До ТОП-5 за фінпоказниками також увійшли BMW, Mercedes-Benz, Renault, а також Audi. Загалом майже половина всіх коштів на авторинку були витрачені саме на ці бренди.

До речі, за останні 20 місяців жовтень 2016-го став рекордним за обсягами сум.

Також стало відомо, що цьогоріч в Україні продажі автомобілів з електричним приводом зросли майже втричі. Про це повідомляє видання Korrespondent.net з посилання на дані МВС.

Так, за десять місяців цьогоріч в Україні реалізували 1123 електрокарів – не лише нових, але й б/в. Торік їх було 401 одиниця. Продажі нових електромобілів суттєво зросли: від січня до жовтня українці придбали 721 автомобіль, а за аналогічний період 2015 року – 279 автівок.


Читати також:

  1. Попит на нові авто зріс?
  2. Продажі нових авто зросли
  3. Українці активно купують гаджети і побутову техніку
  4. Українці активно скуповують побутову техніку
  5. Українці віддають перевагу дизельним авто та “автоматам”

Тема : industry News,News