Українці активно купують у Мережі

Український ринок електронної комерції продовжує зростати активними темпами. Також збільшується частка мобільних замовлень, а найкраща динаміка спостерігається в сегменті моди, повідомляє Українська асоціація рітейлерів.

Так, у повідомленні йдеться, що в 2016 році обсяги торгівлі вроздріб в Україні хоча й відновилися, але зростання було несуттєвим − за 10 місяців всього на 3%.

Натомість активність спостерігалася в сегменті e-commerce, збільшення темпів якого за підсумками поточного року дорівнюватиме 30-50%. До речі, якщо у кінці 2015 року обсяг вітчизняного ринку електронної торгівлі оцінювався в 1,1 млрд євро, то очікується, що за результатами цього року показник становитиме 1,4 млрд євро.

У гривнях обіг українського ринку електронної комерції зросте в 1,5 рази і сягне 38−39 млрд грн. Цікаво, що в розвинених країнах результати торгівлі онлайн  щороку покращуються  приблизно на 22%. Втім, у цих державах частка електронної комерції значно перевищує показники України – 10−15% і 3% відповідно.

Трендом року, що минає, є зростання частки мобільних ґаджетів, придбаних у Мережі. Так, українських користувачів, які щодня заходять в Інтернет з мобільних пристроїв, станом на кінець III-го кварталу було 44%. Цей показник за останній рік зріс більше ніж на 30%, у той час як кількість відвідувань з ноутбуків і ПК зменшилася на 5%.

До речі, у наступному році учасники ринку передрікають, що активних покупців онлайн стане більше завдяки поширенню проникнення Мережі в невеликі міста і села, а рітейлери, що торгують онлайн, будуть активніше боротися за покупця, використовуючи можливості персоналізації пропозиції. У свою чергу, сервіси з доставки товарів будуть покращуватися, залучаючи нові технологічні рішення (дрони, електророботи тощо).


Читати також:

  1. Чи купують українці в Мережі вітчизняні товари?
  2. Українці активно купують нові авто
  3. Як українці купують онлайн
  4. Українці активно купують гаджети і побутову техніку
  5. Що купують українці в Мережі

Тема : industry News,News