Українці позбулися бізнесу

Згідно з даними OpenDataBot, сервісу моніторингу даних реєстрації вітчизняних компаній, за тиждень в Україні припинили існування 10,85 тис. підприємств. Масово українці почали закривати ФОПи 27 грудня 2016 року, коли Президент законодавчо затвердив зміни в діяльності бізнесу, пише видання “Погляд”.

Так, найбільше підприємців вирішили припинити діяльність на Київщині і Харківщині – 1 401 і 1 368 відповідно. А найменше – на Тернопільщині (206) й у Волинській області (217).

Нагадаємо, що з 1 січня 2017 року ФОПи другої і третьої груп сплачуватимуть єдиний соціальний внесок у розмірі 704 грн щомісяця навіть тоді, коли не матимуть прибутку.

Також стало відомо, як підприємці виживають у кризу. Так, зараз малому і середньому бізнесу складно отримати мікрокредитування, зазначає Юрій Браніцький, директор Південно-західного управління «ПриватБанку». Тож українці масово використовують кошти зі споживчого кредитування для того, щоб підтримати свій бізнес.

За даними компанії GFK Ukraine, 35% підприємців спрямовували гроші, отримані за споживчим кредитом, на розвиток бізнесу, а ще 24% самозайнятого населення вкладали отримані таким чином кошти у свій незареєстрований бізнес. Тож загалом 5% наших співвітчизників витрачають позичені на споживчі цілі гроші на власну справу.

До речі, згідно з положеннями Закону України “Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо покращення інвестиційного клімату в Україні”, підписаного 30 грудня минулого року Президентом, ведення підприємницької діяльності в державі було спрощено, повідомляє “Твоє місто”.

Так, Закон звільняє новостворені підприємства на три роки від перевірок за умови, якщо їх обіг становить менше 3 млн грн. Також цим документом змінено функції Податкової інспекції, ціноутворення, адміністрування податків, систему сплати податку на додану вартість і т. д.


Читати також:

  1. Українці активно позбуваються бізнесу
  2. Який бізнес найчастіше реєструють українці
  3. Найкращі країни для ведення бізнесу
  4. Українці втратили довіру до банків
  5. 40% працівників визначили хмарні технології ключовими для бізнесу

Тема : News