Українці заробляють найменше

У квітні цьогоріч кількість вакансій на вітчизняному ринку праці зросла на 20%, натомість охочих знайти роботу поменшало на 5-6%. Що стосується рівня заробітних плат, то наша держава є світовим лідером з мінімальної оплати праці, а працедавці не поспішають її підвищувати, посилаючись на несприятливий стан економіки, повідомляє minprom.ua.

За квітень кількість безробітних в Україні скоротилася на 7%, якщо порівнювати з даними березня, тож влаштуватися на роботу стало простіше. Наразі тих, хто не може знайти постійне місце праці, налічується 434,7 тис. осіб. У повідомленні відомства зазначається, що за минулий місяць 11,6% від загальної кількості безробітних знайшли роботу, а в березні цей показник становив 9,6%. Аналітики порталу rabota.ua повідомили, що в другому весняному місяці пропозицій побільшало на 28%. Роботодавці шукали працівників не лише в столиці, але й у регіонах. Так, кількість вакансій зросла на Херсонщині, у Волинській, Полтавській, Хмельницькій, Запорізькій, Миколаївській і Одеській областях.

Найчастіше пропозиції стосувалися рядових працівників у сфері транспорту, логістики, торгівлі, будівництва, IT і ресторанного бізнесу. Натомість кількість вакансій для менеджерів вищої ланки скоротилася на 16%. Слід зазначити, що активізація вітчизняного ринку праці спостерігається вперше за останні півтора роки, що пов’язано зі стабілізацією української економіки. Більшість компаній пропонує працівникам достатньо скромну зарплату: у Києві вона становить 7-8 тис., а в регіонах – 4-4,5 тис. грн щомісяця.

Загалом заробітна плата в Україні є найнижчою в Європі. Так, згідно з даними EuroStat за підсумком 2015 року, мінімальний місячний прибуток наших співвітчизників становив 51,7 євро, в Росії – 107, у Румунії – 218, в Литві –  300, а в Польщі –  410 євро.


Читати також:

  1. Безробітних українців поменшало?
  2. Рівень безробіття у березні впав
  3. У липні український ринок праці активізувався
  4. Український ринок праці демонструє зростання
  5. Що відбувалося на ринку праці у червні?

Тема : News