Українська торгівля у виграші

Торік українська роздрібна торгівля збільшила товарообіг на 3,7% до 1,159 трлн грн, повідомляє Держстат, пише Uamarket.info.

У повідомленні відомства йдеться, що в перші три місяці 2016 року показники торгівлі падали, але від квітня торгові підприємства нарощували прибутки.

Найбільш суттєво виручка зросла в Київській і Львівській областях – на 6 і 7,5% відповідно, натомість найвідчутніше погіршилися показники на Донеччині – на 3,8%.

За рік продавці столиці реалізували товарів на суму 1,841 млрд грн, що перевищило минулорічний показник на 4,8%. А в 2015 році обіг роздрібної торгівлі вроздріб становив майже 1 трлн грн, що менше за підсумки 2014 року на 20,7%.

До речі, також стало відомо, що українські продавці стали отримувати більшу заробітну плату. Так, Держстат повідомляє, що за підсумками минулого року в торговій сфері середня зарплата дорівнювала 6 626 тис. грн, а це на 12,5% перевищує показники листопада.

Якщо порівнювати дані грудня минулого року з аналогічним періодом попереднього, то заробітна плата продавців зросла на 25,5%.

Також стало відомо, що у світі попит на продукти харчування, замовлені через Мережу, зростає повільніше за інші категорії. Так, за 2016 рік сегмент збільшився лише на 15% і сягнув 4,4% світової електронної комерції, пише Internetua.com.

У той же час в Україні замовлення продуктів харчування онлайн майже не розвинене, а продавців, які пропонують асортимент, що перевищує принаймні 2 тис. позицій, у цьому сегменті одиниці.


Читати також:

  1. Українська економіка досі йде на спад
  2. Українська економіка оживає?
  3. Держстат: українська економіка зросла
  4. Роздрібна торгівля в Україні показала приріст майже на 3%
  5. В Україні зростає роздрібна торгівля

Тема : News