Українські підприємства підраховують збитки

Від початку цього року вітчизняні підприємства (окрім малих і бюджетних) зазнали збитків на суму 128,4 млрд грн. Натомість минулоріч прибутки за аналогічний період становили 1,3 млрд грн. Таку невтішну статистику повідомляє Держстат.

Так, порівняно з січнем-березнем року, що минув, аналогічний період 2014-го ознаменувався зростанням збитків підприємств у 5,2 рази, вони досягнули 230,2 млрд грн. Найневдалішим цей період виявився для підприємств, які спеціалізуються на операціях із нерухомістю: збитки зросли в 13,7 рази, до 11, 379 млрд грн. Також падіння зазнала страхова і фінансова діяльність, де збитковість зросла у 12,2 рази, досягнувши 17,238 млрд грн.

Втім, повідомлення Держстату свідчить про те, що фінрезультат прибуткових підприємств за I-й квартал зріс у 2,2 рази, становивши 101,734 млрд грн. Найбільше прибутки зросли у сферах фінансової і страхової діяльності, а також мистецтва і спорту.

За перший квартал 2014 року (порівняно з подібним періодом у 2013-му) кількість збиткових підприємств зросло до 50% по відношенню до їх загальної кількості. У галузях водопостачання і каналізації, мистецтва і спорту, виробництва коксу і продуктів нафтопереробки, а також виробництва виробів з резини і пластмаси зафіксовано найбільша кількість збиткових підприємств.

Нещодавно повідомлялося, що в Україні за період із січня по квітень оборот роздрібної торгівлі зріс більше аніж на 5% порівняно з аналогічним періодом минулого року (враховуючи дані по Криму).


Читати також:

  1. Українські підприємства завершили півріччя з прибутком
  2. Українські підприємства потребують кредитування
  3. Українські підприємства минулого року збільшили свої доходи майже вдвічі
  4. Активні операції українських банків зросли
  5. У 2011 році зростання промислового виробництва склало 7,3%

Тема : News