Український авторинок у травні: рекордне падіння?

Згідно з даними компанії AUTO-Consulting, результати травневих продажів на вітчизняному автомобільному ринку встановили новий антирекорд. Так, реєстрації нових автомобілів скоротилися на 80% порівняно з аналогічним періодом минулоріч, ледь перевищивши цифру у 3 тисячі реєстрацій.

Втім, обнадійливим є те, що за останній тиждень травня (опісля виборів президента) продажі помітно покращилися, і не всі автомобілі встигли увійти до підсумкової статистики. Попри це, експерти AUTO-Consulting стверджують, що на травневих показниках відобразився весь спектр негативних факторів: це і девальвація гривні, нові ціни, ситуація на сході країни, а також травневі свята.

Поставки автівок у Луганську і Донецьку області фактично припинилися, покупці не відвідували автосалонів. Але в інших регіонах ситуація була схожою через підвищення гривневого цінника.

Через таку ситуацію всі без винятку оператори ринку завершили травень з від’ємним результатом, відрізняючись лише модулем абсолютних показників. Так, перше місце у травні зміг повернути ЗАЗ, відтіснивши Geely. На другому місці традиційно розташувалася Toyota, трійку замикає Skoda.

До речі, з прогнозу зростання автомобільного виробництва до 2021 року, опублікованого експертами компанії IHS Automotive, стало відомо, що у найближчі сім років обсяг виробництва авто зросте до 21 млн одиниць. А кожен другий автомобіль буде випущено заводами Китаю. Натомість автовиробництво у країнах Європи буде поступово згортатися. Половина усіх європейських автівок будуть вироблятися у Іспанії й Італії.


Читати також:

  1. За підсумками року український авторинок показав скорочення
  2. Вітчизняне промислове виробництво в серпні прискорило падіння
  3. Падіння промвиробництва в Україні триває, а роздрібна торгівля процвітає
  4. Вітчизняний авторинок відчутно просів
  5. Український бізнес налаштований скептично

Тема : News