Український бізнес зізнався в порушеннях

За результатами дослідження, отриманими фахівцями аналітичної системи YouControl, вітчизняний бізнес переповнений внутрішньою корупцією. Так, 44% учасників опитування зізналися, що принаймні раз потерпали від лобіювання певного підрядника, пише Ubr.ua.

Окрім цього, 40% респондентів стикалися з крадіжками: у них перехоплювали контракти і переманювали клієнтів. Водночас 38,5% зізналися, що передавали конфіденційну інформацію конкурентам.

Слід зазначити, що до працівників, які виявилися «слабкою ланкою», зазвичай не застосовують санкцій, а просто звільняють, а чверть компаній вимагають компенсувати завдані збитки.

Ще 12% представників українського бізнесу вносять нечесних працівників до «чорних списків» менеджерів із підбору персоналу. І лише 6% компаній пишуть заяви до правоохоронних органів.

Раніше повідомлялося, що Україна і Росія розділили 131 місце у глобальному рейтингу країн за рівнем боротьби з корупцією Transparency International. Загалом у дослідженні взяли участь 176 країн.

Утім, в інших рейтингах результати нашої держави і РФ різні. Так, згідно з проектом світової юстиції The World Juistice Україна посідає 78 місце зі 113, а Росія – 96.

Ще один рейтинг, Public Integrity, повідомляє, що наша країна також краще справляється з корупцією – 68 позиція, а РФ – 72 зі 109 країн.

Також стало відомо, що за 2017 рік ми втратили свої позиції у багатьох глобальних рейтингах. Так, Україна посіла 42 місце в рейтингу держав, економіка яких найбільш інноваційно розвинена, втративши одну позицію порівняно з минулим роком. На дев’ять сходинок нижче  вона опустилася у списку ООН найщасливіших країн світу – за показником щастя Україна сусідствує з Афганістаном і займає 132 місце.


Читати також:

  1. В Україні покращився бізнес-клімат
  2. В Україні стало легше вести бізнес
  3. В Україні вести бізнес стало простіше
  4. Український Інтернет визнали вільним
  5. Бізнес-клімат в Україні залишає бажати кращого?

Тема : News