В Україні продовжує падати обсяг промислового виробництва

Уже третій місяць поспіль в Україні спостерігається зниження обсягів промислового виробництва, при цьому темпи його падіння прискорюються. У серпні Державною службою статистики було зафіксовано падіння промвиробництва на 4,7%  порівняно з аналогічним періодом минулого року.

Варто відзначити, що в липні порівняно з минулорічним показником падіння становило лише 0,9%, в червні – 1,4%. А серпень 2012 по відношенню до липня 2012 завершився зниженням показників уже на 1,8%.

За даними статистичного відомства, показники січня-серпня поточного року по відношенню до минулорічних показників аналогічного періоду просіли на 0,4%. Варто підкреслити, що за аналогічний період минулого року промвиробництво продемонструвало ріст на 9,5%.

За підсумками серпня регіоном з найбільшим зниженням промислового виробництва стала Миколаївська область, падіння становило 19,4%. За нею розташувалися Закарпатська (19,3%), Чернівецька (18,7%) та  Черкаська (18,3%) області. Лідери української промисловості – Донецький та Луганський регіони – також продемонстрували зниження на 12% та 15,1% відповідно.

Як пояснив експерт «ІГ Арт Капітал» Ігор Путілін, такий результат у серпні, як і місяцем раніше, обумовлений падінням у переробній промисловості, де темпи падіння прискорилися до 8,3%.

Зниження також було викликано скороченням виробництва у машинобудівній галузі (на 13,7%) та металургії (на 12,5%). У той час, як видобувна галузь (2,6%) та виробництво/ розподілення електроенергії, газу та води (5,1%) продемонстрували зростання.

У вересні та листопаді поточного року очікується подальше падіння промислового виробництва. Падіння в ці місяці буде становити від десяти відсотків і більше, прогнозує експерт. Такі цифри він обумовлює зменшенням щомісячного випуску сталі з 3 млн тон минулого року до 2,5 млн тон цьогоріч.


Читати також:

  1. У 2011 році зростання промислового виробництва склало 7,3%
  2. Зростання промвиробництва в січні 2012-го становило 2%
  3. У жовтні металурги планують скоротити виплавку сталі
  4. В Україні прискорюються темпи будівництва нерухомості
  5. Загальний держборг єврозони продовжує зростати

Тема : News