Виробництво українських автомобілів скоротилося майже на 25%

За повідомленням інформаційного агенства «Інтерфакс-Україна», українські автовиробники за одинадцять місяців поточного року випустили 72,79 тис. автівок та автобусів. Це на 24,4% менше ніж у минулому році за аналогічний період.

Падіння виробництва українських автомобілів пов’язане насамперед зі зниженням темпів випуску легкових автівок. Виробництво цього виду транспорту за підсумками 11 місяців 2012 року впало майже на 26% (до 66,62 тис.). Виробництво автобусів знизилося на 5,2%, а комерційних та вантажних автомобілів – на 4,1%.

У листопаді поточного року в Україні було випущено 5 707 автотранспортних засобів, що, порівняно з листопадом 2011 року, на 41,8% менше.

Найбільший український автовиробник, Запорізький автомобілебудівний завод, скоротив виробництво автотранспортних засобів майже на 30%, причому випуск легкових автомобілів впав на 30%, вантажних – майже на п’яту частину, натомість виробництво автобусів збільшилося втричі.

Другу позицію за обсягами випуску автомобілів посідає «Єврокар». Цей завод за одинадцять місяців нинішнього року випустив автомобілів Scoda на 30% більше, аніж за аналогічний період 2011 року.

Третє місце посіла корпорація «Богдан», яка за цей період скоротила випуск автотранспорту більш аніж на 30%. Це пов’язано з 36% скороченням виробництва легкових автомобілів. У той же час корпорація зберігає приріст виробництва комерційних автомобілів, за цей період їхня кількість збільшилася на 47%, а виробництво тролейбусів і автобусів зросло фактично вчетверо (за рахунок поставок тролейбусів до столиці за кошти Європейського банку реконструкції і розвитку).

Основними причинами, які спричиняють пришвидшення падіння автомобільної галузі, називають відсутність підтримки індустрії державою, низьке стимулювання авторинку, а також введення у вересні цього року на території Росії (основного ринку збуту) утилізаційного збору.

Раніше в дослідженні автомобільного порталу AUTO.ria.ua повідомлялося, що Київ та область стали лідерами продажів вживаних автомобілів. Саме на столичний регіон припадає 15% усіх оголошень про продаж б/в автівок, що становить приблизно 16 автомобілів на тисячу населення. Такі дані були на початку грудня.


Читати також:

  1. В Україні падають обсяги автовиробництва
  2. Україна за десять місяців 2011 року збільшила випуск автомобілів на 42%
  3. В Україні збільшився продаж автомобілів
  4. Worldsteel: Виробництво сталі в світі зросло до 124 млн т
  5. У 2011 році Україна суттєво збільшила виробництво сільгосппродукції

Тема : News