Вітчизняне промислове виробництво в серпні прискорило падіння

Обсяг індустріального виробництва в Україні у серпні поточного року впав на 5,4%, якщо порівнювати із серпневим показником 2012 року. Такий результат є гіршим аніж у липні цьогоріч на 4,9%. Втім, цей показник є кращим за червневий та травневий на 5,7% і 9,3% відповідно.

За повідомленням Держслужби статистики, за підсумком восьми місяців спад загальмувався до 5,2%. Попередній результат за підсумком семи місяців становив 5,3%. Як зазначає Reuters, такі показники вдвічі перевищили очікування на фоні поновленого спаду в металургійної галузі.

Державна служба статистики також зазначила, що у серпні поточного року порівняно з липнем промислове виробництво скоротилося на 2,5%.

Також зазначимо, що за підсумком минулорічного періоду січень-серпень обсяг промислового виробництва показав зростання на 1,2% порівняно з аналогічним періодом 2011 року. У цілому ж вітчизняне промвиробництво за минулий рік скоротилося на 1,8%.

Раніше Держстат повідомляв, що ситуація з українським промисловим виробництвом є найгіршою серед країн СНД. Так, у січні-березні поточного року спостерігався 5%-й спад порівняно з аналогічними показниками попереднього року. Натомість у Киргизстані промисловість зросла на 18,6%, а у Вірменії − на 15,8%. Хоча спад був також зафіксований в Азербайджані (-1,8%), Білорусії (-1,1%) і Молдавії (-1,7%).

Нагадаємо, нещодавно стало відомо, що обсяг капітальних інвестицій у вітчизняну економіку (опісля зростання протягом двох років) почав знижуватися. Так, за підсумками першого півріччя 2013 року капінвестиції становили 103,3 млрд грн, що порівняно з аналогічним періодом 2012 року менше на 14,6%.


Читати також:

  1. Падіння промвиробництва в Україні триває, а роздрібна торгівля процвітає
  2. У 2011 році зростання промислового виробництва склало 7,3%
  3. Worldsteel: Виробництво сталі в світі зросло до 124 млн т
  4. В Україні продовжує падати обсяг промислового виробництва
  5. В Україні прискорюються темпи будівництва нерухомості

Тема : News