Хто в Україні шукає роботу?

Сьогодні 42,5% українців у віці від 16 років працевлаштовані і не планують нічого змінювати найближчим часом. Ще 42,7% населення не працюють і не шукають роботу − це пенсіонери, студенти, ті, хто займається власним господарством або доглядають за членами родини.

Лише 12% наших співвітчизників зараз зайняті активним пошуком роботи, з яких 4,4% ще працюють, а 7,3% − безробітні. Такими є результати дослідження компанії GfK Ukraine на замовлення сайту rabota.ua.

Якщо в 2013 році кожна десята вакансія стосувалася сфери продажів, торгівлі й IT, то станом на початок поточного року лідирують за кількістю вакансій сфери торгівлі, виробництва і продажів.

Як повідомляє Тетяна Пашкіна, HR-експерт rabota.ua, традиційно найбільшим є попит на фахівців із продажу і торгівлі. Серед позитивних тенденцій останнього року вона відзначила зростання кількості вакансій у сфері виробництва й адміністративного персоналу. Цікаво, що в січні поточного року пропозицій адміністративної сфери було більше, аніж вакансій для молодих спеціалістів.

Що стосується IT-компаній, то вони роблять ставку на якість, наймаючи менше спеціалістів, але більш кваліфікованих.

Пані Пашкіна зазначила, що наразі для працедавців в Україні найважливішим є те, щоб кожен виконував свою роботу добре, а найпопулярнішими характеристиками, які зазначають у вакансіях, є професійність, акуратність, дисциплінованість, відповідальність, високі комунікативні навички, енергійність і стресостійкість.

Експерт зазначила, що зараз ринок праці в Україні зазнає змін, тож у найближчі п’ять років для успішного працевлаштування базових компетенцій буде недостатньо, а працедавці будуть зацікавлені в тих людях, що мають креативне мислення, зможуть працювати в мультинаціональних командах і бути ефективними, виконуючи віддалену роботу.


Читати також:

  1. Кому восени простіше знайти роботу?
  2. Падіння промвиробництва в Україні триває, а роздрібна торгівля процвітає
  3. HR-консалтинг: хто отримує найвищі зарплати в Україні?
  4. Яку роботу українці шукали у 2013 році?
  5. В Україні продовжує падати обсяг промислового виробництва

Тема : industry News,News