Які квартири обирають українці

За дев’ять місяців поточного року в Україні загалом було прийнято в експлуатацію 67 207 квартир. У середньому площа однієї становила 87 м2, повідомляє УНН, посилаючись на дані Держстату.

Так, у містах середня площа квартир дорівнювала 79,5 м2, а у селах ─ 107,2 м2. Зазначимо, що наведені дані не враховують частини Донбасу і тимчасово окупованої АР Крим.

Учасники ринку зазначають, що останнім часом на ринку популярними стають квартири невеликої площі, особливо на ринку нового житла, адже покупці згідні купити квартиру меншої площі, але в районі із розвиненою інфраструктурою.

До речі, середня вартість квартир у новобудовах в листопаді поточного року зменшилася на 0,5%, становивши 22,8 тис. грн/м2, порівняно з даними за жовтень. Якщо ж порівнювати із даними листопада минулого року, то ціни зросли на 38,5%. Про це повідомляє портал “Столична нерухомість” у своєму щомісячному звіті.

Згідно з даними аналітиків порталу, у листопаді на ринку новобудов найбільш суттєво зменшилися ціни на житло бізнес-класу ─ на 1,5%, становивши 26,7 тис. грн/м2, натомість квартири класу економ і преміум зросли в ціні – на 1,4% і 0,9% – 16,7 тис. грн/м2 і 38,7 тис. грн/м2 відповідно.

Також з’ясувалося, що найбільш суттєво ціни впали на 4-кімнатні апартаменти (-14,2%), а однокімнатні квартири залежно від сегменту здорожчали (+4,7-6,6%).

У повідомленні також зазначають, що за звітний період на продаж пропонували квартири 59 операторів у 134 об’єктах.


Читати також:

  1. Нові квартири у столиці здорожчали
  2. У лютому нові квартири зросли в ціні
  3. Ціни на квартири впали в усіх районах столиці
  4. Вторинне житло в Києві зросло у ціні
  5. Ціна пропозиції б/в квартир у столиці зросла

Тема : industry News,News