За високі зарплати доведеться платити більше

Кабмін ухвалив рішення збільшити максимальну базу для нарахування ЄСВ із зарплат. Так, якщо раніше розмір єдиного соціального внеску із зарплати в 60 тис. грн становив майже 9,8 тис. грн, то цьогоріч – уже 12,2 тис. грн, повідомляє видання Realist.

Нагадаємо, раніше внесок стягувався із окладу в розмірі 25 мінзарплат, а інша сума була звільнена від ЄСВ. Натомість зараз внески доведеться сплачувати з заробітних плат до 15 мінзарплат.

Завдяки ухваленню такої постанови порядок нарахування і сплати податку узгоджено із Законом України “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення пенсій”.

До речі, Мінфін оприлюднив законопроект, яким в українське законодавство планується ввести термін “особа з високими доходами”, а також зобов’язати таких осіб щороку подавати податкову декларацію. Автори документа пропонують також розширити повноваження фіскалів, щоб у ДФСУ могли отримувати дані щодо обігу коштів на рахунках таких платників податків.

За повідомленням фіскалів, за 2017 рік надходження від ЄСВ становили 180,8 млрд грн, а це більше, аніж у 2016-му, на 49 млрд грн.

Водночас аналітики Європейської Бізнес Асоціації (ЄБА) спільні в тому, що цьогоріч фіскальне навантаження зростатиме. Водночас ставка залишиться незмінною, адже збільшуватиметься база нарахування ЄСВ, яка залежить від мінзарплати.

Раніше повідомлялося, що Урядовим комітетом було ухвалено законопроект щодо запровадження податку на виведений капітал замість податку на прибуток. Передбачається, що такий крок надасть стимул компаніям вкладати кошти у виробництво і розвиток бізнесу.


Читати також:

  1. Спрощенців стає більше
  2. В Україні стало легше платити податки
  3. Зарплати айтішників зростають
  4. Українці почали купувати більше товарів
  5. Зарплати і пенсії в Україні підвищать

Тема : News