Зупиняти роботу бізнесу зможе лише суд

Як повідомляє видання “Сегодня.ua” з посиланням на інформацію прес-служби Президента, був підписаний закон про зміни щодо усунення перешкод у провадженні господарської діяльності.

У повідомленні зазначається, що згідно з цим нормативним актом контролюючий орган не має права призупиняти діяльність підприємства без відповідного рішення суду. У випадку, якщо він виносить рішення про інші міри реагування за результатами перевірок, то обов’язково повинен звернутися до суду, де підтвердять таке рішення.

Тобто за цим законом підприємства в Україні звільняються від складних процедур оскарження в судах прийнятих контролюючим органом рішень щодо накладання санкцій на бізнес. Документ набирає чинності 1 липня 2013 року. З ухваленням закону підприємці будуть захищені від вжиття органами контролю неадекватних заходів, йдеться у повідомленні прес-служби.

Експерти вважають, що завдяки цьому нормативному акту умови ведення бізнесу в Україні полегшаться і вітчизняний бізнес-клімат стане більш позитивним, що стимулюватиме залучення в українську економіку як внутрішніх, так і зовнішніх інвестицій.

До речі, з дослідження компанії Gather  нещодавно стало відомо, що у світі всього 8% (близько 50 млн) компаній використовують у своїй діяльності хмарні технології. У той же час бізнес-аналітики прогнозують, що масове розповсюдження «хмари» припаде на початок 2015 року, і вже за два роки 33% організацій у світі перейдуть на хмарні технології. А до 2022 року таких компаній стане майже 60%.


Читати також:

  1. Органи нагляду зобов’яжуть зупиняти роботу підприємств тільки за рішенням суду
  2. Український бізнес погано обізнаний про «хмару»
  3. Усього 8% компаній використовують хмарні технології
  4. Запровадження податку з обороту зі ставкою 2-2,5% ускладнить ведення бізнесу в Україні
  5. Влада зробить крок назустріч бізнесу?

Тема : News